Får barn köra traktor

Många bondebarn kör traktor, för nyttans eller nöjes skull. En generell trafikregel säger att den som är olämplig av något skäl inte får köra. De får inte köras på motorväg eller motortrafikled.

Att 15-åringar, om än välutbildade som mopedförare, får köra traktor på väg måste vara en av jordbruket mycket lite efterfrågad reform. Reglerna säger att man får köra traktor kortare sträcka till och hem från en plats där traktorn används för arbete utan körkort. Man borde få ta traktorkort när man är tolv år.

För det är så många barn som vill kunna köra traktor när man är tolv år.

Den som vid yrkesmässiga godstransporter kör traktortåg ska . Hur lyder reglerna kring hur jag får köra en jordbrukstraktor vid gården jag jobbar på utan körkort? Hur långt ifrån gården får jag köra om jag . En av ändringarna innebär att man får köra traktor på samma körkort som gäller för EU-moped och att åldern därmed sänks från till år. Barn under år är den grupp som kraftigt dominerar. En 16-åring med traktorkort, får köra en fyrhjuling som klassas som traktor, men inte om . För att få köra A-traktor måste man idag ha körkort eller traktorkort.

Lika gammal måste man vara för att få . Så kan jag ens lite bidra till att barn får bekanta sej med får, tycker jag att jag skall göra vad jag kan för att det skall ordna sej.

På frågan om barn under år fick köra traktor så svarade procent av. Då tycker jag du ska gå en AM-utbildning och ta ett körkort för moped klass I. När du kör traktor ställs det krav på dig som förare vad gäller trafiksäkerhet och. Om barnet fyllt år kan det dessutom dömas till dags böter. För att köra traktor krävs körkort eller traktorkort för jordbrukstraktor.

Därimot får INTE mina barn köra cross eller fyrhjuling på min mark. Det kan också bli svårt för ungdomarna att få sitt lämplighetsintyg inför . En del yngre förmågor buskör med sina A- och Epa-traktorer vilket polisen i. Traktorkortet innebär att man får köra traktor som är konstruerad för en .

Comments have been closed/disabled for this content.