Flygvärdinna lön sverige

Vad tjänar man egentligen som flygvärdinna eller flygvärd? Medellöner för detta yrke och andra inom Transport, samt annan nyttig statistik. Sänker de min lön säger jag upp mig, säger flygvärdinnan Anna.

Jag menar det är en jävla skillnad om en flygvärdinna med ex vis års. Enligt det nya avtalet måste SAS-piloterna avstå en månadslön per år samt utstå en kraftig reduktion på löneskalan och utökade arbetstider. Vi är fem blonda flygvärdinnor som ska ut på äventyr och det kommer bli min.

Någon som vet vad de Norska SAS flygvärdinnorna tjänar på ett ungefär?

Snittlönerna för SAS kabinpersonal ligger fortfarande långt över lågpriskonkurrenten Norwegians, även efter de nya kollektivavtalen som ska . Vad krävs för att bli flygvärdinna? Flygvärdinna är drömjobbet för många. Lönerna pressas nedåt då till exempel kabinpersonal från låglöneländer. Jag har satt på ca flygvärdinnor under åren och jag tror aldrig jag har träffat . SAS-flygvärdinnan Birgitta Lindman symbolen för de drömmar.

Sverige var ett föregångsland med lika lön. Det fungerar inte, säger en flygvärdinna som vill vara anonym. Skulle Norwegian flyga Spanien-USA vill de nog anställa spanska flygvärdinnor för 1000.

Ta exemplet Stockholm – Bangkok där SAS flygvärdinnor ska. Menar du förresten att – 33. Det är tuffa arbetstider med dålig lön men gillar man branschen kommer du älska det och aldrig kunna sluta”.

Flygbolaget SAS har stora ekonomiska problem. Till dig som löneförhandlar för . För att spara pengar ville deras .

Comments have been closed/disabled for this content.