Versnellingsbak lager geluid

Dit lijkt mij een lager in de bak, het druklager zou alleen geluid maken bij ingetrapte koppeling omdat hij dan belast wordt. Raar geluid uit versnellingsbak. Welke problemen herkennen we aan de handgeschakelde versnellingsbak.

Ook slijtage van de lagers is meestal goed te horen. Sinds enige tijd komt er een zagend geluid uit mijn versnellingsbak. Dit is harder als ik mijn voet van het gas haal.

Alleen het geluid is nog niet weg.

Nu heb ik het vermoeden dat het een lager in de versnellingsbak is. Want, Als ik de wagen belast door of te . Dit word over het algemeen veroorzaakt door versleten lagers maar ook versleten tandwielen kunnen lawaai maken. Ik heb inmiddels de koppeling vervangen (drukgroep, druklager en koppelingsplaat).

Mijn hoop was dat daarmee het geluid dat ik in de andere . Wat me opvalt aan deze moter is het geluid van de transmissie. Als het de versnellingsbak is dan moet je denken aan een lager van de priseas, de ingaande . Wiellager denk ik ook niet aangezien het geluid weg is bij gas los dus ik denk . Er zit een irritant jankend geluid in dat verdwijnt als je de koppeling.

Doorrijden met een kapotte versnellingsbak kan namelijk veel schade. De meest voorkomende oorzaken van het kapot gaan van een versnellingsbak zijn slijtage van de lagers en het uitvallen van één of. Als ik het zo hoor lijkt het dat de lagers van de versnellingsbak versleten zijn. De versnellingsbak maakt geluid. Echter kan het zo zijn dat er meer aan de hand is dan de lagers van de 5e versnelling.

En dan kun je beter de bak demonteren en reviseren. Is er een specifiek lager in de bak wat dit geluid veroorzaakt? Het is in elke versnelling en wat je ook doet met je pook het geluid blijft totdat je . Ik heb dit geluid namelijk ook , is een typisch lager geluid bij een syncro, Rij er zelf al 70.

Aangezien het lawaai uit de versnellingsbak kwam, had ik dus het vermoeden dat daar iets. Dat het wiellager geluid blijft maken dat weet ik.

Comments have been closed/disabled for this content.