Gäller bilförsäkringen om jag lånar ut bilen

OM jag nu skulle krocka med bilen, gäller då försäkringen? För man får ju låna ut bilen om man så vill. Försäkringen gäller med ordinarie villkor så länge det gäller privat utlåning, inom närmaste kretsen av bekanta. Hyr du ut husbilen räknas det som yrkesmässig . Vad händer om man lånar någon annans bil och krockar?

Bilförsäkring – förare under år? Om man lånar en bil från en vän, och denne ger sitt medgivande, och man. Om din VÄN är hygglig nog att låna ut sin bil till dig så är väl det minsta man kan begära att du håller honom skadefri?

Fler lockas att hyra ut sin egen bil – men försäkringsbolaget varnar: Din. Om jag lånar ut min bil, och låntagaren kvaddar den, rent juridiskt så får. Så det är ägarens bilförsäkring som får täcka skadorna om den utlånade bilen.

Svar om våra villkor och tips till dig som vill försäkra person, bil eller ditt hem. Får jag låna ut min bil till vem jag vill? En vanlig bilförsäkring räcker inte om bilen lånas ut mot betalning. Många svenskar är positiva till fler alternativ än . Hon har lånat ut bilen till sin son, vilket inte är så konstigt.

Självklart gäller inte samma regler på alla försäkringar men detta är en tumstock.

Comments have been closed/disabled for this content.