Huvudbrytare BM4på plus eller minus? Det sitter dubbla 12V batterier och huvudbrytaren sitter på minuskabeln? Ska jag montera strömbrytaren på pluss eller minus kabeln ? Jag har en liten undran om vilken sladd + eller – då jag ska montera min strömbrytare för att kuna släka ner ett gäng lampor ? Måste man ha jord eller kan man koppla på batteriet? Batterifrånskiljare på plus- eller minuspol?

Fråga: På MHRF:s hemsida visas exempel på huvudbrytare. Mina funderingar är nu: Skall huvudbrytaren vara på plus eller minussidan. Okej, argumenten för eller mot plus eller minuskabeln är inte så många i. Hur många bilar har Du sett med en huvudströmbrytare förresten ? Maskiner med datorer eller annan elektronik bör ha brytaren monterad på plus- polen. Gör väll inte så mycket om man förlänger jorden (minus) på batteriet, eller?

Jag har inhandlat en huvudströmbrytare på Biltema, kontinuerlig. Har nog ingen betydelse om man bryter plus eller minus men det är oftast .

Comments have been closed/disabled for this content.